La competició esportiva
15.03.2017

Avui compartim el cinquè capítol de la segona part del manual de Les bones pràctiques de la Unió Esportiva d'Horta que tracta sobre La competició esportiva:

Les seccions de la Unió Esportiva d'Horta tenen com a objectiu assolir els màxims nivells d'excel·lència en cada modalitat esportiva (actualment la natació, hoquei, waterpolo, bàsquet i patinatge, tots ells esports sota la disciplina de les federacions corresponents). Entenem que la competició és positiva i valuosa sempre i quan s'exerceixi des del joc net (fair play) i l'escrupolós respecte a les regles.
En cada secció, es valorarà el talent de cada esportista, però també el seu esforç, la seva tenacitat i la seva capacitat de treballar en equip. Des de la Unió Esportiva d'Horta, es promou l'esport com un àmbit per millorar com a persones, per compartir valors i per competir als màxims nivells.

1. El joc net és un principi bàsic en la correcta pràctica esportiva. La competició és bella quan és respectuosa amb els rivals i amb les normes establertes.
2. Els i les esportistes es saludaran amb senyal de respecte en començar la competició seguint els protocols de les federacions.
3. Els i les esportistes s'acomiadaran amb actitud de respecte en acabar la competició en concordança amb les normes i protocols d'actuació de les federacions.
4. Els i les esportistes saludaran el públic tant en començar la competició com en acabar.
5. Respectaran atentament les decisions arbitrals.
6. Es complirà escrupolosament els reglaments de les respectives federacions.
7. Es vetllarà per un ús adequat del llenguatge en tot moment.
8. És un signe d'esportivitat saber guanyar amb humilitat i respecte envers el rival.
9. És un signe d'esportivitat acceptar la victòria justa del rival i felicitar-lo.
10. Es potenciarà el sentit de pertinença a l'entitat i el valor de la cohesió entre les seccions.
11. Quan un esportista no pugui seguir els nivells d'excel·lència requerits, es vetllarà per oferir-li un marc adequat i perquè segueixi gaudint amb la pràctica de l'esport.
12. La pràctica de la competició es desenvoluparà sempre en un marc de respecte a les altres seccions i de companyonia.
13. Els i les esportistes vetllaran sempre per defensar amb il·lusió i esportivitat el bon nom de la Unió Esportiva d'Horta a qualsevol camp de joc on competeixin.


La propera setmana publicarem la sisena part que parla sobre la competició esportiva.

Si ho prefereixes, pots llegir el document  sencer

 Descarregar PDF
ADREÇA i CONTACTE

Unió Esportiva Horta - C/Feliu i Codina, 27 - 08031 Barcelona
Tel: 93 427 64 79 - Fax: 93 427 64 79
E-mail: uehorta@uehorta.cat

Membre de: Coordinadora d´Entitats d´Horta
PATROCINADORS
Haxelia Aigües de Barcelona Fundación ”la Caixa” Abella Ribas Posa't Wap@ Louise Se Va Qimet Horta Temple Grup Consultors Pastas Gallo Caprabo Grau Xarcuters Santos Ochoa Bemen-3 Formació Professional Talleres Aranda Amma Horta Elements
2023 - Unió Esportiva Horta. Tots els drets reservats.