LES FUNCIONS DIRECTIVES
31.10.2019

Són els primers en aplicar les bones pràctiques perquè lideren l'entitat.

Per tant, són un equip de líders.

Dos conceptes bàsics, lideratge i equip.

Com equip tenen objectius comuns i tothom lidera.

Els líders dirigeixen i gestionen sobretot persones.

Les competències bàsiques del lideratge són: La Proactivitat, la creativitat, la comunicació assertiva, l'escolta empàtica, la gestió de les emocions, l’automotivació, l'autoconfiança i l'autoconeixement.

L'Horta és una entitat basada en reptes que resol els conflictes que sorgeixen degut a la fluida comunicació amb tots els agents participants.

Per últim, destaquem que l'equip directiu vetlla perquè tothom vagi cap a la mateixa direcció reflexada en aquest manual.

Ernest Iñesta

 

2. Les funcions directives

El lideratge de l'organització és essencial per assolir òptimament els seus objectius. El govern de la Unió Esportiva d'Horta, regulat pels seus estatuts, aprovats en assemblea, està integrat per persones escollides democràticament que, de manera voluntària i amateur, donen el seu temps i el teu talent al servei de l'entitat, de manera generosa i gratuïta.

Des de la Unió Esportiva d'Horta es defensa un lideratge ètic i unes bones pràctiques directives que es concreten en els següents compromisos:

  1. Les persones responsables de l'entitat respectaran el camp competencial de cada persona que treballi i/o col·labori i afavorirà les seves millors condicions laborals.
  2. Potenciarà el voluntariat esportiu i reconeixerà la feina gratuïta de les persones que, de manera lliure i voluntària, es comprometen per fer créixer l'entitat.
  3. Es governarà l'organització amb criteris de justícia, de prudència i d'honestedat.
  4. La transparència serà un valor bàsic en la presa de decisions i es comunicarà de manera clara les opcions preses a través dels canals adequats i regulats per aquesta finalitat.
  5. Les persones responsables del govern potenciaran els mecanismes de participació de tots els components del col·lectiu que conforma la Unió Esportiva d'Horta.
  6. S'espera dels òrgans de responsabilitat que siguin coherents amb els valors corporatius i que donin exemple amb el seu mode d'actuar.
  7. Les persones responsables vetllaran per fer créixer l'entitat i dotar-la de les instal·lacions per poder realitzar òptimament la pràctica esportiva.
  8. La direcció vetllarà perquè hi hagi una bona convivència entre totes les persones que conformen l'entitat, de tal manera que cada secció pugui fruir, al màxim, dels serveis que ofereix la Unió Esportiva d'Horta.

La propera setmana publicarem la tercera part que parla sobre les responsabilitats dels i les esportistes del club. 

Si ho prefereixes, pots llegir el document sencerDescarregar PDF
ADREÇA i CONTACTE

Unió Esportiva Horta - C/Feliu i Codina, 27 - 08031 Barcelona
Tel: 93 427 64 79 - Fax: 93 427 64 79
E-mail: uehorta@uehorta.cat

Membre de: Coordinadora d´Entitats d´Horta
PATROCINADORS
Haxelia Aigües de Barcelona Fundación ”la Caixa” Abella Ribas Posa't Wap@ Nails & Friends Louise Se Va Qimet Horta Temple Grup Consultors Pastas Gallo Caprabo Grau Xarcuters Santos Ochoa Bemen-3 Formació Professional Talleres Aranda Amma Horta Elements
2023 - Unió Esportiva Horta. Tots els drets reservats.